‘The more we honor cultural differences in eating the healthier we will be’

woensdag 12 maart 2014

Dynamic Duo

Frontrow bij RTL Late Night en zo:Raymann. Humberto Tan en Jörgen Raymann overhalen te poseren met MAKANDRA SU lifestyle. ‘Furie’ Gerda Havertong na haar theatershow strikken voor Tori Oso En als we dan toch bezig zijn, ook vriendinnen Jetty Mathurin en Denise Jannah. Opdraven voor radio-interviews. Tweemaal waren we te gast bij Radio Hoorn (Sur Sangeet & Cosmo) en deze week zelfs drie keer live te beluisteren via Radio Mann, Chandni en mArt Radio. We benaderen winkeliers, toko’s en diëtisten met de vraag of ze verkooppunt willen worden. We flyeren in en rondom winkelcentra waar veel Surinamers komen en wonen. Binnenkort helpen we als vrijwilliger een dagje mee met mevrouw Regina Mac-Nack van Hoop op Morgen en schenken we alle gezinnen die bij de voedselbank in Zuidoost zijn aangesloten een boek.
We houden de Facebookpagina en website up to date, sturen tweets de wereld in, starten discussies op LinkedIn en uploaden foto’s in Instagram. We netwerken een slag in de rondte, onderhouden contact met (Surinaamse) kranten en tijdschriften, stalken televisieprogramma’s en verzinnen listen voor sluikreclame. Want bij gebrek aan marketingbudget zijn we afhankelijk van free publicity.
Naast pr-lady en vertegenwoordiger zijn we ook van de distributie. We sjouwen ons een breuk aan alle dozen, die we hoogstpersoonlijk afleveren bij nieuwe verkooppunten. En dan die zaterdagochtend dat we naar de Multi Bazaar in Almere reden, met achterin vierhonderd boeken, een tas vol flyers en een stapel posters. Om vanachter een zelfgebouwde stand als volleerde marktkooplui onze ‘waar’ aan de man (en vrouw) te brengen. Van de zomer vind je ons sowieso op het Milan Festival in Den Haag en op het Kwaku Summer Festival in het Amsterdamse Bijlmerpark. Ben je toch met je agenda in de weer, blok dan meteen 25 mei. Op deze datum vindt het allereerste MAKANDRA SU lifestyle evenement plaats bij vereniging Ons Suriname in Amsterdam Oost.
Dat doen we even, dachten we negen maanden geleden. Met behulp van heel veel bijzondere mensen, maakten in enkele maanden een prachtig lifestyle boek. Wat we ons niet realiseerden, is dat het nog veel meer tijd kost je product te promoten en te verkopen. Dat we vol energie blijven knallen, is omdat we heilig in ons project geloven. En met ons de mensen die het boek al kochten en – getuige de positieve reacties – dankbaar gebruik maken van de tips & tricks voor een gezonde SU leefstijl.  
‘Leuk geschreven, mooie foto’s en het belangrijkste, goede tips. Aanrader.’ Chiquita Koorndijk

‘Gister het glossy boek Makandra ontvangen. Big like!’ Guus Pengel

‘Geweldig dat jullie dit hebben gemaakt voor de gehele Surinaamse bevolking. Hoog tijd dat iemand dit onderwerp onder de  aandacht brengt.’ Frank Prtiet

‘Super initiatief om vanuit de etnische doelgroep aandacht te vragen voor en oplossingen te bieden die de obesitas epidemie te lijf gaan.’ Jeffrey Spangenberg

‘Prachtig. Je kunt zien dat het met passie gemaakt is! Ik zal jullie boek promoten op onze Facebookpagina.’ Julie Vroom (Helius)

‘Ik denk dat de kracht van dit boek zit in de interviews en de persoonlijke verhalen. Er wordt niet alleen gesproken over, maar ook met.’ Sharon Hasselbaink

‘Ik heb Makandra Su Lifestyle gister gekregen als kerstcadeau. Superblij mee.’ Patrick Moore

‘Ik heb diabetes. Uit ervaring weet ik dat er weinig te vinden is over en voor onze manier van eten  en koken. Ik moest veel uitzoeken en heb zelfs de diëtiste een Surinaams kookboek cadeau gedaan, in de hoop dat zij beter advies kan geven aan haar cliënten. Ik hoop dat wij Suri’s Makandra omarmen en de kritiek ter harte nemen.’ Florian Schouten

Dank allemaal. Zoveel mooie, lieve, hartverwarmende woorden. Daar krijg je vanzelf vleugels van! PS. Wat vindt u van ons boek? We zijn benieuwd naar uw reactie.

Geen opmerkingen: